Veninul de vipera – un puternic analgezic, antireumatic si antiartritic

„Veninul unor specii de serpi reprezinta cu adevarat Otrava de aur, deoarece este o sursa bogata de enzime, proteine si de alte molecule farmacologic active, constituindu-se totodata intr-o sursa valoroasa pentru diferitele tratamente , nu doar in medicina traditionala, ci si in cea alopata” scrie in prefata cartii “Otrava de aur” Alexandru Bogdan, Prof.Dr.Ing.

Datorita continutului proteic si enzimatic complex, veninul de vipera este folosit in diferite domenii: genetica, biochimie, industria farmaceutica si in produsele cosmetice de intretinere faciala. Veninul de vipera este un eficient antireumatic, antiartritic, un puternic analgezic, iar in combinatie cu diverse plante isi sporeste efectele, lucrand in sinergie cu acestea, datorita unei enzime care are proprietatea de a difuza rapid in tesuturi. Este un puternic imunostimulator si prezinta efecte in tratarea reumatismului si artritei.

Experimentele au aratat ca unguentele cu venin de vipera, aplicate pe zonele afectate de artrita, dau rezultate foarte bune, ducand la scaderea considerabila a durerii resimtite de pacienti si contribuie la cresterea flexibilitatii articulatiilor. Anumite substante chimice, intalnite in veninul de vipera, cobra si de sarpe cu clopotei, ar putea sta la baza unor analgezice menite sa combata durerile cronice, sunt de parere cercetatorii.

Care sunt efectele imediate ale aplicarii unguentelor cu venin de vipera?

*Reducerea inflamatiilor *Alinarea durerilor *Relaxarea musculaturii

Veninul de vipera din produsele faviammodytes in combinatie cu salvia, salcia si echinacea isi sporeste efectele datorita unei enzime care faciliteaza difuzarea rapida la nivelul pielii si a tesuturilor. Veninul de Vipera ammodytes, ingredientul principal si 100% natural al produselor faviammodytes, este cunoscut din timpuri stravechi, de pe vremea dacilor, pentru efectul curativ pe care il detine. Inca din vechime, oamenii au folosit diferite remedii pe baza veninului de sarpe, a caror utilizare este tot mai frecventa astazi in medicina homeopata si nu numai.

Unguentul pe baza de venin de vipera ajuta sistemul muscular si tesuturile fiind utilizat cu succes in gimnastica medicala, dar si in cea sportiva. Prin masajul terapeutic cu Crema sau Gelul cu venin de vipera poti avea o stare de bine si sanatate!

  • Durerile reumatice si cele articulare resimtite din plin la nivelul genunchilor, coatelor, gleznelor, degetelor de la maini si picioare, soldurilor, baza coloanei vertebrale, se pot ameliora considerabil prin aplicarea Gelului sau Cremei cu venin de vipera pe zona afectata, intr-o cantitate de marimea unui bob de mazare (5g ), prin masaj usor pana la absorbtia in piele.
  • In cazul in care miscarile sunt limitate din cauza frigului, umezelii si a eforturilor fizice intense, masajul prelungit cu Crema poate reda starea de bine, avand efect de incalzire locala.
  • Dupa ore in sir de stat in fata calculatorului, la volan sau stat mult in picioare, facand efort intens, datorita pozitiei incorecte si solicitante pot aparea dureri de cap si dureri musculare la nivelul gatului, spatelui si picioarelor. Masajul cu Crema sau Gel cu venin de vipera indeparteaza simptomele neplacute conferite de durere si restabileste functionalitatea musculaturii.
  • Durerile musculare dupa efort fizic intens la sala pot fi atenuate imediat prin aplicarea Gelului cu venin de vipera pe zona dureroasa, intr-o cantitate de marimea unui bob de mazare (5g), prin masaj usor pana la absorbtia in piele.
  • In cazul racelii si tusei care creeaza disconfort, se aplica Crema cu venin de vipera, cu efect de incalzire locala, pe zona pieptului si pe gat, intr-o cantitate de marimea unui bob de mazare (5g) si se intinde bine prin masaj usor pana la absorbtia in piele.
  • Durerile post-traumatice datorate interventiilor chirurgicale, pot fi alinate prin masaj usor cu Crema sau Gelul cu venin de vipera.
  • In cazul durerilor menstruale se aplica Crema sau Gelul cu venin de vipera pe zona abdominala, intr-o cantitate de marimea unui bob de mazare si se intinde bine prin masaj usor pana la absorbtia in piele.
  • Cu un masaj usor la tample in cazul migrenelor, cu o cantitate mica (5g) de Crema sau Gel cu venin de vipera luata pe buricele degetelor, se poate ajunge imediat la o stare de bine. Se aplica si la baza gatului, cu masaj usor catre ceafa.
  • Atentie! Crema sau Gelul nu se aplica pe portiuni lezate ale pielii (rani deschise)!
  • Aplicarea Cremei confera senzatia de incalzire a locului masat, iar aplicarea Gelului lasa senzatia de racorire.

Unguentul pe baza de venin de vipera ajuta sistemul muscular si tesuturile fiind utilizat in gimnastica medicala, dar si in cea sportiva. Masajul terapeutic grabeste si imbunatateste refacerea si reducerea disconfortului dintr-o anumita zona a corpului. Masajul ajuta prin imbunatatirea circulatiei.

Impreuna cu tratamentele balneare si gimnastica medicala, masajul face parte din terapiile naturiste care au scop tamaduitor. Masajul terapeutic intereseaza segmente de corp la care se poate aduce o crestere a starii de bine, o imbunatatire a starii de sanatate, precum si o relaxare totala. Masajul are un efect psihologic, iar detensionarea musculara dintr-o anumita zona poate conduce la eliberarea de emotii reprimate. Durerile de cap, insomnia, tulburarile digestive inclusiv constipatia, artrita, reumatismul, astmul, sinuzita, precum si dureri minore sunt numai cateva din problemele care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj terapeutic.

Masajul determina modificari in structura sangelui, imbogatindu-l cu oxigen. Poate ajuta la detensionarea muschilor contractati si ii poate stimula pe cei slabiti. Astfel, echilibrul muscular poate ajuta postura si promova eficienta in miscari. Masajul echilibreaza sistemul nervos, calmandu-l sau stimulandu-l, in functie de nevoile individul in acel moment.

Asadar, “Mens sana in corpore sano”!

Produsele cosmetice pentru masaj terapeutic, de la faviammodytes, nu contin parabeni, aluminiu sau fenoxietanol. Astfel, sunt sigure pentru orice tip de piele. Sunt testate dermatologic, notificate UE si in conformitate cu cerintele si normele pentru produse Bio.

#Producator cosmetice faviammodytes si crescator de vipere: MB Ammodytes Srl – Timis #Concepere formule produse cosmetice faviammodytes si detinator Notificari UE: Laboratoarele Favisan Lugoj

Articol documentat de Dna. Elena Saftencu – Colaborator Proiect Marketing Faviammodytes