Despre vipere si veninul de vipera

Vipera_ammodytes_ammodytesVeninul viperei cu corn (Vipera ammodytes ammodytes) este cunoscut inca din timpuri stravechi, de pe vremea dacilor, pentru efectul curativ pe care il detine.

Pe teritoriul Romaniei, specia poate fi gasita in Muntii Banatului, in sudul Apusenilor, in vestul Muntilor Retezat, in Depresiunea Cernei, la Cetatea Devei, la Portile de Fier si, izolat, in Brasov.

Veninul de vipera este cunoscut ca fiind un eficient antireumatic, antiartritic si un puternic analgezic. In combinatie cu diverse plante si uleiuri vegetale isi sporeste efectele si, totodata, amplifica proprietatile acestora datorita unei enzime care difuzeaza rapid la nivelul pielii si al tesuturilor.

Este un puternic imunostimulator si prezinta efecte in tratarea reumatismului si artritei.
Experimentele au aratat ca unguentele cu venin de vipera, aplicate pe zonele afectate de artrita, dau rezultate foarte bune, ducand la scaderea considerabila a durerii resimtite de pacienti si contribuie la cresterea flexibilitatii articulatiilor.

In prefata cartii “Otrava de aur”, coordonata de Andrei Tinu din Bucuresti, Alexandru Bogdan Prof.Dr.Ing scrie: „Veninul unor specii de serpi reprezinta cu adevarat Otrava de aur, deoarece este o sursa bogata de enzime, proteine si de alte molecule farmacologic active, constituindu-se totodata intr-o sursa valoroasa pentru diferitele tratamente , nu doar in medicina traditionala, ci si in cea alopata.”

Tratamentul cu venin de sarpe nu este nou! Veninul era folosit inca de acum 4000 de ani de catre babilonieni pentru tratamentul durerii. In afara tratamentelor de infrumusetare, veninul este folosit si in tratamentul pacientilor care au probleme cu tensiunea arteriala. Se pare ca acesta ajuta la dilatarea vaselor sanguine si la tratarea cheagurilor de sange.

Ultimele studii au aratat ca veninul de sarpe actioneaza si asupra unor anumite tipuri de celule. Din acest motiv, se fac experimente pentru a folosi in viitor veninul sarpelui la distrugerea acelor vase de sange care poarta substante nutritive catre tesuturile afectate de tumoare, in final distrugand celulele canceroase.
De asemenea, veninul de vipera este folosit de industria farmaceutica pentru productia de medicamente antireumatice sau a serurilor antiviperine.

Veninul de vipera – un aliat impotriva ridurilor. Veninul de vipera poate fi folosit cu succes in tratamentul pentru atenuarea ridurilor, au descoperit specialistii. Veninul determina un blocaj neuromuscular care relaxeaza musculatura faciala si are ca efect reducerea ridurilor.
Substanta din venin numita ,,neurotoxina,, actioneaza precum toxina botulinica din tratamentele antirid deja cunoscute pe piata, insa este o metoda noninvaziva, fara injectii.

Cremele faciale cu venin de vipera pot fi folosite la orice varsta pentru atenuarea ridurilor deja existente sau prevenirea aparitiei ridurilor fine. De asemenea, tratamentul impotriva ridurilor pe baza de venin de vipera este recomandat atat femeilor, cat si barbatilor.

Veninul de vipera in tratarea artritei. Veninul de vipera poate fi utilizat si in tratarea artritei. Anumite substante chimice, intalnite in veninul de vipera, cobra si de sarpe cu clopotei, ar putea sta la baza unor analgezice menite sa combata durerile cronice, sunt de parere cercetatorii.

Experimentele au aratat ca unguentele cu venin de vipera, aplicate pe zonele afectate de artrita, dau rezultate palpabile, ducand la scaderea considerabila a durerii resimtite de pacienti. Tot acest tip de unguent contribuie si la cresterea flexibilitatii articulatiilor.

Desi veninul este adesea corelat cu problemele pe care le cauzeaza muscatura de sarpe, substanta toxica denumita si „otrava de aur” are numeroase proprietati care s-au dovedit benefice pentru sanatate.

Pentru a comanda produse cosmetice cu venin de vipera, click aici Comanda produse.

#Producator cosmetice faviammodytes si crescator de vipere: MB WAY Srl – Timis #Concepere formule produse cosmetice faviammodytes si detinator Notificare UE: Laboratoarele Favisan Lugoj